המדריך המלא: בניית בריכת דגים
אם בעבר היוותה בריכת הנוי עם מפל מים מפכפך ודגים השוחים להנאתם כמעין חלום רחוק השמור לעשירון העליון בלבד, שהרי החלום הזה נגיש בשנים האחרונות יותר מאי פעם, ורבים פונים כיום לבניית בריכת דגים בחצר הפרטית, להשריית אווירה פסטורלית של שלווה ורוגע, להקניית נופך מעשיר לגינת נוי ולהבאת הטבע והגוון הירוק הביתה, ובפרט כשמדובר בסביבות אורבניות, מתועשות ואפורות.
מבית חברת Wow design מציינים שישנן כמה טכניקות לבניית בריכת דגים, שחלקן ניתן ליישם בשיטת "עשה זאת בעצמך" בעזרת הדרכה, חוש טכני מפותח ו"ידיים טובות", בעוד אחרות דורשות ידע מקצועי, תכנון הנדסי ושיתוף פעולה של אנשי מקצוע מתחומים שונים, אך ההבדל ניכר בתוצאה הסופית שמדברת בעד עצמה.
בחירת המיקום הנכון ותכנון בריכת הנוי
באופן כללי, התהליך לבניית בריכת דגים הנו רב שלבי ומתחיל בבחירת המיקום הנכון. מומלץ למקם את הבריכה במקום בולט כמו בסמוך לפינת הישיבה או הכניסה אל הבית. כמו כן, רצוי להעדיף אזור עם הצללה חלקית, דהיינו מקום עם שעות שמש ספורות מידי יום.
השלב הבא כרוך בתכנון בריכת הנוי, אופייה וסגנונה העיצובי, החל מהגדרת גודלה וצורתה, דרך קביעת אופן זרימת המים בכניסתם אל הבריכה ואופציה לשילוב מפל מים, וכלה בבחירת סוג האיטום, מערכת הסחרור ומערכת סינון המים.
למערכת הסחרור יש השפעה מרכזית על איכות וצלילות המים, איכות צמחיית המים ובריאות הדגים. לפיכך חשוב להסתייע בגורם מקצועי לבחירת מערכת איכותית והתאמתה לנפח המים שבבריכה.
שלבי ההקמה בפועל
מערכת הסחרור כוללת, בין היתר, משאבה לבריכה, פילטרים ביולוגיים מסוגים שונים לסינון המים (פילטר לחץ או פילטר גרביטציה) וכן הלאה. בשלב זה נדרשת מעורבות חשמלאי מוסמך לאספקת החשמל לרכיבי המערכת ויישום של כול ההגנות הנחוצות.
השלבים הבאים בתהליך לבניית בריכת דגים כוללים חפירה (עבור בריכה שקועה) או לחלופין הקמת דופן (עבור בריכה מוגבהת), איטום הבריכה בהתאם לטכניקה שנבחרה מראש (איטום באמצעות בטון קל, יריעות איטום מ- PVC בריכה מובנית מפלסטיק יצוק) והקמת מסגרת אבן, מסלעה וכדומה.
עם תום הליך הבנייה, יש להוסיף מצע שתילה, דשן ייעודי לצמחי מים וצמחייה כגון נימפאות, צמחי מים וצמחי גדה, כשהשלב האחרון מסתיים עם הוספת דגים לבריכת הנוי בהתאמה לגודלה של הבריכה. השתמשו בחברה לאריזת בתים על מנת לעבור את בניית הארווריום בשלום ובראש שקט.